23 Σεπ

ΟΑΣΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24/09/2019

Αθήνα 23/9/2019

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συνάδελφοι,  

Η Κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τις νέες διατάξεις που σχεδιάζουν να ψηφίσουν στο «Αναπτυξιακό» νομοσχέδιο για τα εργασιακά στοχεύουν στην ακύρωση  όσων εργασιακών ρυθμίσεων έχουν ακόμα απομείνει. Όπως είχαμε αναλυτικά περιγράψει στην από 17/9/2019 Ανακοίνωση της ΟΑΣΕ, καταργείται ουσιαστικά η δυνατότητα διαπραγμάτευσης για κλαδικές αλλά και επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ). Παράλληλα επιτρέπεται η μη εφαρμογή όσων ΣΣΕ υπάρχουν σε επί μέρους επιχειρήσεις ή σε ολόκληρες περιοχές (π.χ. ολόκληρος νομός). Με την κατάργηση επίσης της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης σε περίπτωση που ο εργαζόμενος «καλύπτεται» από περισσότερες συμβάσεις (π.χ. επιχειρησιακή και κλαδική),  τον οδηγεί στις κατώτερες ρυθμίσεις αμοιβής και εργασίας του.

Διαβάστε περισσότερα...
23 Σεπ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΣΤΙΣ 25/09/2019

 

Αθήνα, 23/09/2019

Ανακοίνωση – Πρόσκληση  Για  Αιμοδοσία

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είναι σε όλους γνωστό το τεράστιο πρόβλημα που έχει η χώρα μας όσον αφορά στην επάρκεια των απαιτούμενων αποθεμάτων αίματος, λόγω της χαμηλής εθελοντικής προσφοράς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όλοι όσοι έχουμε βρεθεί σε ανάλογη ανάγκη, να αγωνιούμε κάθε φορά για το πώς θα εξασφαλίσουμε τις αναγκαίες ποσότητες για τον άνθρωπό μας.

Το αίμα είναι ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας που κάθε μέρα σώζει στην κυριολεξία τις ζωές συνανθρώπων μας. Ακόμα και το καλύτερα εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό, με τον πιο προηγμένο ιατρικό εξοπλισμό μπορεί να βρεθεί σε αδιέξοδο, στην περίπτωση που ένας ασθενής χρειαστεί αίμα. Το αίμα μπορεί να προέλθει μόνο από ένα άλλο ανθρώπινο οργανισμό... δεν υπάρχει υποκατάστατο του αίματος.

Ο Σ.Υ.Α.Ε. για να συνεχίσει να εξυπηρετεί τις ανάγκες των συναδέλφων μας και με την αρωγή της ασφαλιστικής εταιρείας «NP ασφαλιστική - ΝΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ Α.Ε.Α.Ε.», σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείο «ΝΙΜΙΤΣ», θα διενεργήσει αιμοδοσία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
20 Σεπ

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΜΕΡΙΚΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΥΑΕ - ΟΜΙΛΟΣ COORDINATORS

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΥΑΕ, στην προσπάθεια που κάνει για την βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου των ασφαλιστικών υπαλλήλων, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό και Συμβουλευτικό Όμιλο «COORDINATORS Π&Ε ΚΑΡΝΑΧΩΡΙΤΗ» , εξασφάλισε για τριάντα (30) συναδέλφους μερική υποτροφία , για να φοιτήσουν στο διετές πρόγραμμα σπουδών του ομίλου :  

"Στέλεχος Χρηματοοικονομικών και Ασφαλιστικών Εργασιών"

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

 

Διαβάστε και την επιστολή του ΙΕΚ προς τον ΣΥΑΕ για τις υποτροφίες εδώ

 

Διαβάστε περισσότερα...
19 Σεπ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΜΙΝΕΤΤΑ ΣΤΙΣ 23/09/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Δεν σας δίνεται κάθε μέρα η ευκαιρία να σώσετε τη ζωή κάποιου συνανθρώπου σας, αλλά αυτό ακριβώς κάνετε κάθε φορά που δίνετε αίμα.

Ο Σ.Υ.Α.Ε  στο πλαίσιο του κοινωνικού του ρόλου και στην στήριξη που θέλει να παρέχει στους συναδέλφους μας σας καλεί όλους να συμμετέχετε σε αυτή την προσφορά ζωής, που διοργανώνει στα κεντρικά της γραφεία, η Ασφαλιστική Εταιρεία  «ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ».

Διαβάστε περισσότερα...
17 Σεπ

ΟΑΣΕ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΣΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Αθήνα 17/9/2019

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι, 

Από το 2010 με την επιβολή των μνημονιακών πολιτικών, μειωθήκαν δραματικά, τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων. Η σημερινή κυβέρνηση μετά την υποβάθμιση του ΣΕΠΕ (Επιθεώρηση Εργασίας) και την αποδυνάμωση των δικαιωμάτων των ενοικιαζόμενων και εργολαβικών υπαλλήλων προχωράει και σε νέα αντεργατικά μέτρα μέσα από το νέο «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο».

Τα  βασικά σημεία του Νομοσχεδίου που μας αφορούν:

Διαβάστε περισσότερα...
16 Σεπ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Ο Σ.Υ.Α.Ε.  παρά την οικονομική κρίση που υπάρχει και τις δυσκολίες που προκύπτoυν από αυτήν, συνεχίζει να προσφέρει για 17η συνεχή χρονιά τη  δυνατότητα σε όλα τα μέλη του να παρακολουθήσουν δωρεάν τις εργασίες των Σχολών Γονέων.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
16 Σεπ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ

Ο Σ.Υ.Α.Ε.  βλέποντας τη μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση που είχαν τα εργαστήρια ενηλίκων που διοργάνωσε τα προηγούμενα χρόνια, δίνει  τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη του να συμμετέχουν δωρεάν σε Ομάδα Ψυχικής Ενδυνάμωσης & Ισορροπίας.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
09 Σεπ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ : ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ : ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ 2019

 

Σε όσους συναδέρφους, οι εταιρίες που εργάζονται, ακολουθούν την  τελευταία ΣΣΕ των Ασφαλιστικών Υπαλλήλων ισχύουν τα εξής :

"Για κάθε παιδί ηλικίας μέχρι 16 ετών που είναι μαθητής (-τρια), οι εργαζόμενοι γονείς δι­καιούνται να απουσιάζουν, χωρίς περικοπή των αποδοχών τους και μετά από άδεια του εργοδότη, ορισμένες ώρες ή ολόκληρη την ημέρα από την εργασία τους, μέχρι τη συμπλή­ρωση τεσσάρων (4) εργάσι­μων ημερών κάθε ημερολογιακό έτος, συνολικά και για τους δύο γονείς, προ­κειμένου να παρακο­λουθή­σουν τη σχολική επίδοση του παιδιού. Για παιδιά ηλικίας από 16 έως 18 ετών το ως άνω δικαίωμα ισχύει συνολικά, για όλα τα τέκνα του εργαζόμενου γονέα."

 

 

Διαβάστε περισσότερα...