17 Σεπ

ΟΑΣΕ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΣΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Αθήνα 17/9/2019

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι, 

Από το 2010 με την επιβολή των μνημονιακών πολιτικών, μειωθήκαν δραματικά, τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων. Η σημερινή κυβέρνηση μετά την υποβάθμιση του ΣΕΠΕ (Επιθεώρηση Εργασίας) και την αποδυνάμωση των δικαιωμάτων των ενοικιαζόμενων και εργολαβικών υπαλλήλων προχωράει και σε νέα αντεργατικά μέτρα μέσα από το νέο «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο».

Τα  βασικά σημεία του Νομοσχεδίου που μας αφορούν:

Διαβάστε περισσότερα...
16 Σεπ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Ο Σ.Υ.Α.Ε.  παρά την οικονομική κρίση που υπάρχει και τις δυσκολίες που προκύπτoυν από αυτήν, συνεχίζει να προσφέρει για 17η συνεχή χρονιά τη  δυνατότητα σε όλα τα μέλη του να παρακολουθήσουν δωρεάν τις εργασίες των Σχολών Γονέων.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
16 Σεπ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ

Ο Σ.Υ.Α.Ε.  βλέποντας τη μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση που είχαν τα εργαστήρια ενηλίκων που διοργάνωσε τα προηγούμενα χρόνια, δίνει  τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη του να συμμετέχουν δωρεάν σε Ομάδα Ψυχικής Ενδυνάμωσης & Ισορροπίας.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
09 Σεπ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ : ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ : ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ 2019

 

Σε όσους συναδέρφους, οι εταιρίες που εργάζονται, ακολουθούν την  τελευταία ΣΣΕ των Ασφαλιστικών Υπαλλήλων ισχύουν τα εξής :

"Για κάθε παιδί ηλικίας μέχρι 16 ετών που είναι μαθητής (-τρια), οι εργαζόμενοι γονείς δι­καιούνται να απουσιάζουν, χωρίς περικοπή των αποδοχών τους και μετά από άδεια του εργοδότη, ορισμένες ώρες ή ολόκληρη την ημέρα από την εργασία τους, μέχρι τη συμπλή­ρωση τεσσάρων (4) εργάσι­μων ημερών κάθε ημερολογιακό έτος, συνολικά και για τους δύο γονείς, προ­κειμένου να παρακο­λουθή­σουν τη σχολική επίδοση του παιδιού. Για παιδιά ηλικίας από 16 έως 18 ετών το ως άνω δικαίωμα ισχύει συνολικά, για όλα τα τέκνα του εργαζόμενου γονέα."

 

 

Διαβάστε περισσότερα...